Истакнути пост

уторак, 18. новембар 2014.

НЕ БОЈ СЕ - БЕСЕДА ОЦА РАФАИЛА БОЉЕВИЋА ОД 09.11.2014.

"Овом свету не пријају ученици Господњи, који науку Господњу примају у цркви, и долазе у сукобе са ученицима овог света. Ако смо кренули путем Господњим, врло је важно да имамо Господа увек уз себе. Кад се нађеш у таквој ситуацији: ти један, а њих милион, ти са Господом, а они са противником Божијим, ти у Духу Светом, а они у духу света који у злу лежи - немој да их бројиш и немој да се плашиш њиховог гласања, и одлука које доносе по већини гласова...него се сети речи Онога за ким си кренуо. 

Он каже: Не бој се кад те буду изводили пред цареве, намеснике, професоре, директоре и уопште моћнике овога света. Немој да се плашиш кад их пред тобом буде милион, него сети се оних речи које сам ти говорио док си био у светим храмовима, сети се оних речи које си слушао на светим литугијама. Сети се Мене Који сам ти ономад говорио: Немој да бринеш како ћеш и шта рећи, како ћеш се бранити. 

Стави то, каже Господ и врло је важно,ставите то у срца ваша. Један од проблема свих нас овде сабраних је зато шро речи спасења не држимо у срцу већ у ушним шкољкама, креонима на врху трепавица, карминима, меморијама телефона, диктафонима, снимљено, записано. Него та реч треба у срцу место своје да нађе. У центар живота. Да те речи постану суштина твога бића.... "

https://www.youtube.com/watch?v=y6EkW8YYlhU

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани,
Коментар ће бити објављен, након контроле извршене од администраторског тима. Захваљујемо на разумевању.

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

ShareThis