Истакнути пост

уторак, 15. јануар 2013.

О ЧУВАЊУ СРЦА

Превод

Ствари ван Живота не пружају задовољство

Ствари од овог света не пружају никакво духовно задовољство, па опет нам се често дешава да се препустимо неким стварима и људима, и тако им дозволимо да заокупирају наше срце. Стога лако будемо повређени или нас оставе они којима смо дали своје срце. Наша жеља да нас други уважавају, демонима даје снагу, а они потом користе ову нашу личну потребу да би нас спречили да се усредсредимо на вечност.

Наша потреба да нас други уважавају може да нас одвоји од Бога. Господар нашег срца треба да буде искључиво Бог, зато што зли духови користе све начине како би нас убедили да се осећамо остављено, занемарено и невољено од људи којима смо дали наше срце. Врло лако се можемо удаљити од служења Богу, уколико дозволимо себи да завидимо на похвалама које други добијају. Похвала за успешно обављен посао може бити добра, али не по цену да изгубимо душу. 

Божија љубав мора бити довољна, зато што једино наш однос са Богом има трајну и вечну вредност. Понекад се морамо на силу отргнути од других да бисмо ушли у Тишину. Ово самонаметнуто повлачење представља духовно прибежиште које нам помаже да се усредсредимо на све што имамо у Богу. Тада наши односи са људима постају здрави, смисленији и животодавни.


С љубављу у Христу,
игуман Трифун




извор: http://morningoffering.blogspot.com/ 

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани,
Коментар ће бити објављен, након контроле извршене од администраторског тима. Захваљујемо на разумевању.

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

ShareThis