Истакнути пост

уторак, 22. јануар 2013.

ГОСПОД ЋЕ ПОБЕДИТИ ЗЛО


Христос или aнтихрист

Све више чујемо да Хришћани причају о доласку Анти-Христа. Догађања широм света створила су утисак страшног суда код верних, а економски колапс, јачање Ислама, екстремне климатске промене и пад морала претходницом надолазећих последњих времена.


Врло је важно да запамтимо да су Хришћани првих векова били спремни за последња времена и Други Христов долазак. Хришћани су одувек били спремни, а требало би и ми да будемо спремни. Ми се боримо против поглаварства таме, као што су се сви Божији људи борили још од пада људског. Овај наш живот преиспуњен је духовном борбом. Час Христовог поновног доласка на земљу није откривен никоме, јер само Отац зна време и час, као што нам је сам Христос рекао.

Најважније је да се ми припремимо за свој лични крај. Нико од нас не зна када ће тај крај доћи. У својој шездесет седмој години, свог краја свеснији сам више него икада пре. Велики број мојих пријатеља је отишло са овог света, неки након болести, а неки без наговештаја о крају. Сви морамо бити спремни да у сваком тренутку положимо рачун за свој живот пред Господом у сваком тренутку. Не смемо очекивати да ћемо имати времена за покајање, зато што ће већина нас завршити свој животни пут без икаквог упозорења да се његов крај ближи.

Било да су ово Последња Времена или не, свој живот морамо живети и припремити се за последњи тренутак када ћемо дати свој одговор. На крају, Христос ће победити зло. То је чињеница. За сада нам преостаје борба да бисмо и сами победили зло.

Господе Исусе Христе дођи.

С љубављу у Христу,  
игуман Трифун

извор: http://morningoffering.blogspot.com/ 

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани,
Коментар ће бити објављен, након контроле извршене од администраторског тима. Захваљујемо на разумевању.

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

ShareThis